Despre Autor

 

Andrada Cooș s-a născut și a crescut în Reghin, județul Mureș și este absolventă a Departamentului de Jurnalism al Universității Babeș-Bolyai din Cluj-Napoca. Și-a urmat pasiunea pentru scris în Anglia unde a studiat creația literară sub îndrumarea lui Fay Wheldon și Tibor Fischer la Universitatea Brunel din Londra. Apoi, a câștigat o bursă de cercetare din partea Ministerului Japonez de Educație și a urmat cursuri de mass media timp de doi ani în cadrul Universității Doshisha din Kyoto.

Andrada și-a început cariera cu un internship în biroul Comisiei Europene din Londra după care s-a întors în Asia, în Hong Kong de această dată, pentru a lucra ca asistent editorial la Institutul de Design pentru Inovație Socială. Acestei poziții i-a urmat una în relații guvernamentale în Bruxelles și una în divizia internațională a unui ONG din Kuala Lumpur, Malaezia.

În timpul liber scrie povestiri inspirate de experiențele ei precum și povești fantastice și SF atât în limba română, cât și în engleză. Acestea au fost publicate în jurnale internaționale (Pins & Needles Journal, Headland Journal) și pe site-uri de ficțiune (Juke Pop Serials, Short Bread Stories) și au fost citite de actorii Liars’ League Hong Kong. În România, Andrada a fost una dintre câștigătoarele concursului de debut literar Incubatorul de Condeie 2015  și a luat locul 2 în Concursul Național de Proză Scurtă Helion 2016. Povestirile  ei au apărut în România în Revista de Suspans, Helion SF, Gazeta SF și Web Cultura.

Romanul ei de debut, Frumusețea lucrurilor trecătoare, despre viața studențească a străinilor în Japonia, a apărut la Editura Adenium în mai 2017.

Când nu lucrează sau scrie, Andradei îi place să viseze cu ochii deschiși, să citească romane de toate soiurile scrise de autori talentați din întreaga lume și să călătorească. Geek la suflet, a crescut cu Sailor Moon, X-men și Batman, știe să facă origami din Star Wars și câștigă de obicei orice boardgame cu trenuri.

Exit mobile version