Categorii
În pregătire

Recenzii pentru Frumusețea lucrurilor trecătoare mai-august 2017

Am fost foarte fericită că Frumusețea lucrurilor trecătoare s-a bucurat de atâtea recenzii minunate de când a fost lansată, atât pe Goodreads cât și în blogosfera iubitorilor de carte din România! Am apreciat interesul și timpul acordat scrierii lor și am vrut din acest motiv să postez linkuri către ele și aici. Unele au fost scrise în urma unor colaborări cu blogurile respective, iar altele au fost spontane. Iar dacă recenziile vă inspiră dorința de a citi Frumusețea lucrurilor trecătoare, puteți afla de unde se poate cumpăra aici.

Am să încep cu preferatele mele!

Cornel Secu scrie în recenzia lui publicată în revista tipărită Helion nr. 3-4/2017:

„Există numeroase episoade în care se încearcă să se surprindă imagini vii, trăite, din exteriorul vieții universitare, a loisir-ului în formele lui cele mai accesibile, având de cele mai multe ori tangențe blânde cu o boemă studențească, creată ad-hoc, adaptată la rigorile japoneze.

Este un fel de carpe diem horațian, translatat în Extremul Orient. Bucuria prieteniei, cu fizionomii și caractere într-o gamă foarte largă, se asociază cu ieșirea din izolare și singurătate, cu nevoia de comunicare și socializare.

Lucruri simple, încărcare cu dialoguri firești.
Absența aerului fals, de snob, dar și al supraîncărcării culturale fac din capitolele cărții povestiri care te cuceresc, prin fluența lor și prin captarea unor „trăiri” veridice.”

Marinela Gheorghe scrie în recenzia ei de pe Bookblog.ro:

„Andrada Cooș, devenită Adriana în carte, îți poate demonta anumite păreri preconcepute și ți le poate sedimenta pe altele. În plus, îți prezintă lucruri despre Japonia pe care nu le-ai fi aflat de la televizor, cum s-ar spune.

Experiența ei directă de acolo este relatată cu sinceritate și fără partizanat. Iar unul dintre plusurile cărții este reprezentat de dialogurile vii și de împărtășirea atitudinii / stărilor naratoarei care au însoțit discuțiile în cauză, pentru un plus de veridicitate.”

Lect. Dr. Alexandra Gheorghe, niponolog, care mi-a făcut onoarea de a participa la lansarea Frumuseții lucrurilor trecătoare în cadrul Bookfest 2017 la București, mi-a scris după eveniment următoarele cuvinte:

„Pentru mine chiar a fost o lectură captivantă și nu am exagerat cu nimic când am spus asta. Îmi place acest stil concis, cu capitole scurte, cu un dinamism debordant și într-adevăr cartea se poate „devora” ușor. Ar fi o carte pe care aș recomanda-o studenților mei care pleacă în Japonia pentru prima dată – mai ales pentru cei care pleacă un an – ca să își formeze o impresie mai clară despre cele mai puțin plăcute care se pot întâmpla acolo. Un alt aspect pozitiv este dat de titluri, respectiv de terminologia în japoneză care este însoțită de explicații scurte și la obiect.” 

Scriitorul Daniel Timariu, scrie pe Goodreads

„Am citit romanul Andradei Cooș pe nerăsuflate. Are un stil plăcut, molcom aș zice, dar care reușește să te prindă în mreje, precum sirenele marinarii nătângi. Aventurile lui Adoriana-san, nu sunt similare celor trăite de Marco Polo, însă pentru mine, micile excapade, excursii și frecușuri birocratice, descrise cu naturalețe și umor, ridică un pic din voalul exoticei Japonii; pentru a o face și mai misterioasă. 

(…)

Am stat cu laptopul lângă mine, având wikipedia deschisă, o hartă google street cu Universitatea Doshisha și Kyoto și multe alte site-uri cu referințe japoneze. Practic am citit nu o carte, ci mai multe, la final fiind un pic mai cult decât eram înainte de a o cunoaște pe Adoriana-san.”

Dana Oțet de la Books Lovers a fost una dintre persoanele care i-a făcut recenzie cărții fără să fi avut tangențe cu Japonia până acum, dar în ciuda acestui fapt, i-a plăcut mult Frumusețea lucrurilor trecătoare:

„Frumusețea lucrurilor trecătoare este o poveste surprinzătoare și frumoasă, care are menirea de a reliefa o serie de adevăruri atât despre ceea ce înseamnă viața de student, cât și o mulțime de lucruri relevant pentru Japonia, pe care noi le percepem într-un fel, dar în esență reprezintă exact opusul.”

Raluca Preisler scrie în recenzia ei de pe My Book Basket:

„Dacă vă plac anime-urile, manga, scriitorii japonezi, jrock-ul, origami-ul sau oricare din multele chestii faine pe care ni le-a dăruit Japonia atunci sigur o să vă încânte peste măsură această carte. Și chiar dacă nu ați avut nicio conexiune cu Japonia până acum, tot o recomand drept o lectură relaxantă ce vă va introduce treptat într-o lume nouă. Personal, am descoperit multe lucruri noi, dintre care o parte m-au încântat, o parte m-au făcut să-mi pun întrebări cu privire la această cultură pe care noi o idealizăm.” 

Lina de la The Fictional Universe scrie în recenzia ei:

„Acest roman a deschis în sufletul mea o mică poartă, unde am călătorit până în inima Japoniei și înapoi, având ocazia de a vedea prin ochii autoarei tot ceea ce e mai frumos și încântător în acest loc.  Am descoperit grădini pline cu cireși ce ornau potecile, unde te simțeai ca și în rai, văzând și stând în acea frumoasă oază de liniște.”

Roberta Ariana de la The Cemetery of Books scrie în recenzia ei:

„Cunoaşteţi acel moment în care citiţi o carte care vă învaţă atât de multe lucruri, vă oferă o stare de bine, vă ofere confort, o stare de ”acasă”? După un reading slump crunt, „Frumuseţea lucrurilor trecătoare” mi-a readus acest sentiment de acasă…”

Iuliana de la Captive in the World of Books scrie în recenzia ei:

„Sincera sa fiu, cand am inceput sa citesc aceasta carte nu am crezut ca o sa imi placa asa de mult.Primul motiv a fost ca nu stiam absolut nimic despre Japonia si apoi pentru ca nu credeam ca o sa fie scrisa atat de frumos in doar 179 de pagini. Stiti cum se spune, esentele tari se tin in sticle mici. Exact asa este si cartea.” 

Alte recenzii:

Bookhub.ro

Clubul scriitoarelor

Recenzii-carti.ro

Nu uitați că Frumusețea lucrurilor trecătoare poate fi oricând cumpărată online de pe siteul editurii Adenium, iar aici puteți afla unde mai este dispobilă de cumpărat și împrumutat!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Exit mobile version