robot
În pregătire

Lăsați robotul să scrie! a câștigat Premiul II la Concursul Național de Proză Scurtă Helion 2016

Lăsați robotul să scrie!, povestirea mea despre problemele cu care se confruntă un scriitor de thrillere popular din Anglia când editura care-l publică decide să cumpere un robot care scrie a câștigat Premiul II la Concursul Național de Proză Scurtă Helion 2016. Lucrările premiate vor fi publicate în revista Helion, atât online cât și în varianta tipărită. Premiile vor fi înmânate în timpul Sesiunii Helion (6-7 mai 2017).

Această povestire este prima de acest fel pe care am scris-o în limba română și, fiind mai mult speculativă decât științifico-fantastică, nu eram sigură cât de bine va fi primită de juriul concursului. Mă bucur că le-a plăcut îndeajuns cât să o premieze.

Povestirea a fost inspirată de un articol pe care l-am citit pe Bustle intitulat A Computer Wrote A Novel — And Nearly Won A Literary Prize For It al cărui conținut nu e atât de spectaculos ca titlul, dar care a fost îndeajuns pentru a mă face să mă întreb ce s-ar întâmpla dacă totuși un robot ar putea să scrie ficțiune…Recomand, de asemenea, povestirile simpatice ale lui Hochi Shinichi care au inspirat premiul literar deschis roboților despre care vorbește articolul.

Propria mea experiență în lumea editorială din Londra, unde am avut un internship la una din cele mai mari edituri comerciale englezești, a contribuit mult la discuțiile care se poartă în Lăsați robotul să scrie!.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.